dimarts, 22 de gener del 2013

Esquerra Unida de Xàtiva s’oposa a la iniciativa d’incinerar el fem del Consorci (Portal Comarcal.es 15/01/2013)


Lorente: “van a trobar-se amb la nostra oposició per l’afectació que la incineració té sobre la salut, el medi i l’economia del nostre territori” El portaveu d’EU de Xàtiva, Miquel Lorente, ha indicat que mantindran una postura totalment contrària a les afirmacions realitzades pel president del COR, Vicent Parra, en quant a la incineració del fem del Consorci.

De fet, el president Parra en les reunions informatives del COR (Real de Gandia 7-12-2012) ha començat a assenyalar la necessitat de modificar el projecte de la planta d’eliminació de Llanera per incinerar el fem i aconseguir energia. La formació d’esquerres ha assenyalat que “els criteris del Consorci han entrat en una deriva on l’interés privat es sobreposa descaradament a l’interés públic. De fet el Consorci amb aquesta modificació sols beneficia a l’empresa adjudicatària que aconseguiria una major rendiment en el tractament del fem amb l’obtenció d’energia, encara que es pose en perill la nostra salut i el medi”

Lorente ha informat que “amb la incineració que se’ns proposa es generarien substàncies contaminants molt perilloses com ara les dioxines i el furans, qualificats com a cancerígens i que ens podrien arribar des dels productes agrícoles del nostre territori, l’aire i l’aigua. Acumlant-se per tota la vida, donat que no s’eliminen de l’organisme”.

A més EU ha indicat que “la incineració disminueix les oportunitats de crear ocupació ja que mentres que el reciclatge pot crear de 7 a 39 vegades més llocs de treball que la incineració”

EU presentarà una moció en el proper plenari perquè l’Ajuntament de Xàtiva inste al Consorci a descartar totalment la incineració.

El Grup Municipal d’Esquerra Unida presentarà una moció en proper plenari municipal perquè l’Ajuntament de Xàtiva inste al Consorci de Residus a desestimar qualsevol opció d’incineració del fem. Perquè comportaria un desgavell més en aquest projecte que va a hipotecar la salut de les persones, l'economia i l’horta de la comarca. Finalment, Lorente ha sentenciat que “la incineració de residus no elimina els residus sinó que els transforma i els dispersa pel territori, amb tot el perill que això comporta”.

Fuente: EUPV Xàtiva. Desde Portal Comarcal.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada